600 km pokořeno
Uffff, to byl teda kalup. 8 dní, 5 hodin a 13 minut. Tomáš Kadlec se jako první v tříleté historii závodu dostal do cíle na královské trase 600 km. Neskutečný výkon a obrovská gratulace!! Jsme nesmírně rádi, že to Tomáš dotáhl do cíle a na rovinu se musíme přiznat, že bychom si na něj na začátku nevsadili a o to je to hezčí.
Tomáš přišel na rozpravu až když jsme se rozcházeli domu. Nestíhal z Plzně. Nikdo z nás ho neznal. Vyfasoval tracker, startovní balíček a zeptal se, jestli se tam dá někde spát. Nedalo, tak strčil do kapsy dva řízky a zmizel. Punkáč, říkali jsme si a nevěděli jsme, co si o něm máme myslet a jestli má vůbec nějaké zkušenosti. Teď se tomu musím hodně smát. Protože jestli má někdo zkušenosti, tak to byl právě Tomáš. Jak postupně krájel kilometry, tak jsme se o něm dovídali vždy o malinko více a více. A s každou novou informací jsme se nestačili divit a toho kluka jsme začali obdivovat.
Jeho tempo bylo vytrvale rychlé, a hlavně jeho přístup je klíč k pokoření daných cílů. Nenechal se rozházet ničím a veškeré situace přijímal s klidem. Protože je svatá pravda, že je zbytečné se zabývat tím, co nemůžeme změnit a zabývat se tím co můžeme udělat pro to, aby daná situace byla pod naší kontrolou. Toto Tomáš zvládal bravurně. Pravda, moc toho nenamluvil a emoce nechával stranou, což je také správný přístup.
Nejhorší pro něj byly večery. Jelikož používal papírový mapy, špatně na ně viděl a orientace byla náročnější. Já bych se podle jeho map orientovat nechtěl, když jsem je viděl 🙂 Proto se snažil volit variantu strávit co nejvíc tmy ve spacáku a ujít co nejvíce za světla. Pod střechou spal málokdy, to je ztráta času. Tím, že poslední den ztratil telefon, tak nevěděl, jestli Martin náhodou přes noc nezaútočil a nedostal se před něj, proto musel neustále spěchat. Jeho chodidla zažila prý ke konci peklo.
No, takže prostě klaníme se až k zemi, a jsme inspirování jeho obyčejností, nadhledem, pokorou a klidem. Bylo nám ctí. A teď jdeme vyhlížet Gizo alias Martina Lazara, který krájí beskydský hřeben jak máslo (z našeho pohledu)